Bidra till ett hållbart samhälle • Alltid färska råvaror • Hälsosam vardag • Skräddarsydd efter dina behov

HÅLLBARHET FRÅN PRODUKT TILL KONSUMENT

ANSVARSFULLA INKÖP

Vi ställer höga krav på inköp och leverantörer och tar hänsyn till hållbar utveckling i val av råvaror, tillredningsmetoder och transporter. I samtliga fall måste leverantörer följa strikta djurskyddskrav och vi använder endast 100% svenskt fläskkött samt ägg från frigående höns. Kaffet och tet är 100% ekologiskt och/eller etiskt märkt.

CIRKULÄRA FÖRPACKNINGAR

Vi arbetar löpande med att minska förbrukning av den fossila plasten för att bidra till ett mer cirkulärt samhälle. I syfte att minska koldioxidutsläpp är all plast som används biobaserad och återvinningsbar. De förpackningar vi använder är alltid de mest miljövänliga på marknaden.

Våra unika matlådor i Market 24/7 är tillverkade av 70% återvunnet material (CPET) och kan återvinnas igen till 100%.

MINDRE SVINN

Vi väljer högkvalitativa produkter med lågt klimatavtryck samt lokala råvaror efter säsong för att minska vårt koldioxidutsläpp. I syfte att arbeta mer resursmedvetet väger vi matsvinnet varje dag och rapporterar det i vårt uppföljningssystem. Efteråt kategoriserar vi avfallet och optimerar drift för att hålla ner onödig förbrukning. Genom att minska matsvinnet minskar vi också vårt avtryck på miljön.

COMPASS GROUPS HÅLLBARHETSARBETE

Som en av Sveriges största leverantörer av måltidsupplevelser tycker vi det är viktigt att agera med ansvar och föredöme. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

LÄS MER